Queen Concert 2 & 3, 9 & 10 juni 2023
17 februari 2019

2016

A Mid Winter’s Tale Flevox met Pia Douwes in theater ‘t Voorhuys

Flevox zingt op kerstmarkt in Emmeloord

Op zaterdag 10 december treedt Flevox op. We zijn te beluisteren op verschillende plekken tijdens de kerstmarkt.

Kerstmarkt Soest 3 december 2016

Ons eerste optreden onder leiding van onze nieuwe dirigent Nyanda!

Afscheid dirigent Bert

Zaterdagavond 25 juni werden Bert en zijn vrouw Minke in een prachtige auto, plus champagne, thuis opgehaald om naar de GOLDHOORN in Bant gereden te worden voor een feestelijke afsluitingsavond. Als hoofdmoot de muziek natuurlijk. Met een speciaal voor hem geschreven tekst op de melodie van ‘Thank you for the music’. Met daarin verschillende hilarische gebeurtenissen over en met Bert. Een prachtig cadeau van Lidy Pont: draadfiguren die de dirigent/pianist met de koorleden verbeeldt. Daarnaast een mooi fotoboek met een compilatie van 9 jaar dirigeren.  En ook nogl bijdragen van  leden en het doorzingen van veel oude nummers. Tussendoor een heerlijk buffet met hapjes gemaakt door het hele koor.

Bert refereerde in zijn afscheids-speech ook nog eens aan de vele hoogte punten tijdens zijn Flevox tijd. Technisch was dat het bereiken van de eerste categorie van BALK. Voor het koor gevoel was dat de reis naar het festival Canta al Mar in Callela Spanje. Met zijn allen 5 dagen met muziek bezig zijn in een internationale setting waarbij iedere dag weer een nieuw hoogtepunt bood. 

Hij sloot af met de woorden dat hij ge’noten’ heeft van het koor waarna hij alle leden een potje met ‘noten’ mee naar huis gaf.
BERT DANK JE WEL!!!!!! 

Nieuwe dirigent voor Vocal Group Flevox


Emmeloord – Nyanda van Dijk (26) neemt woensdagavond officieel het stokje over van Bert Schonewille (36). Hij leidde de afgelopen negen jaar Vocal Group Flevox Emmeloord.

De nieuwe dirigent heeft er zin in. ‘Flevox is echt een leuk koor vol met talent en potentie’.

Alle koorleden staan om haar heen, zingen Viva La Vida van Coldplay, Nyanda heeft haar ogen dicht en grijnst. Even is ze niet in haar rol als dirigent. Voor een paar minuten let ze niet op technische details. Ze geniet. Met volle teugen. ‘Dat was gewoon zo gaaf’, zegt ze met een grote glimlach. Na de eerste proefrepetitie vroeg ze Flevox om een nummer voor haar te zingen en dat bezorgde haar kippenvel, blikt ze terug.

‘De proefrepetitie was spannend. Niet eng, maar heel spannend om voor het koor te staan. Het is je eerste kennismaking en je wilt alles van jezelf laten zien’, blikt ze terug. Als alles dan goed verloopt, krijg je daar zo’n energie van. Eigenlijk klikte het meteen met Flevox en ging ze door naar de tweede ronde, toen was het snel duidelijk dat Nyanda de nieuwe dirigent zou worden.

Moeilijk besluit
‘Dit koor heeft een hoog niveau. Een enorme uitdaging en ook een compliment voor Bert’. Flevox werd in 2007 als projectkoor opgericht voor de Tulpenproms en boekte in de afgelopen negen jaar veel successen. Bert noemt de week in Spanje, 1,5 jaar geleden, waar hij ook persoonlijke coaching kreeg van arrangeur Kirby Shaw. Ook het winnen van koorfestivals als STEM-UP en het BALK TOP Festival zal hij niet snel vergeten. Toch nam hij het moeilijke besluit om te stoppen. ‘Ik merkte dat de uitdaging weg was’. Nyanda: ‘Soms is het beter om met een half gebroken hart weg te gaan’. Bert knikt instemmend. Wat hij gaat doen, weet hij nog niet. ‘Ik ga eerst maar eens relaxen tot de zomer’.

Grootse plannen
Nyanda wil Flevox graag beter leren kennen. ‘Ik wil ze uitdagen, kijken wat er in de groep zit. Ze hebben zelf al grootste plannen. En dat is heel leuk’.

Flevox pakt uit tijdens Koningsdag 2016

Emmeloord: Woensdag 27 april staat Vocalgroup Flevox voor 3e keer met een grote kraam in de Lange Nering tegenover het terras tijdens de Koningsmarkt. Hier is voor iedereen wel wat te vinden. Iets leuks of nuttigs voor in je huis maar ook iets lekkers om te eten. Ze proberen zo inkomsten te vergaren voor hun kas om gezamenlijk een zangworkshop te kunnen volgen. 
Op verzoek kun je tussen 10.30-14.30 een serenade aanvragen: B.v. voor iemand die je lief hebt, wilt bedanken of zomaar! Gezeten op een heuse troon met de zangers en zangeressen om je heen beleef je het lied op een speciale manier. 
Er zal ook een mini concert plaats vinden! Kom kijken en vooral luisteren naar Flevox. Het wordt een muzikale markt! 

OZO opnames Flevox 

Tijdens de repetitie avond woensdag 20 april heeft de OZO geluids-opnames gemaakt.
Deze opnames had Flevox nog te goed als prijs van een Pieperfestival. De OZO beschikt over goede opname apparatuur. Resultaat zal tzt te beluisteren zijn via deze site. Dit is een van de laatste klussen voor ‘ONZE’ Bert die binnenkort afzwaait!

PolderProms weer voorbij

Klik hier voor opname TV Flevoland Polderproms 2016
KLik hier voor impressie vrijdagavond concert
Klik hier voor radio interview Henk Slump

Flevox is van partij op de PolderProms

Bant – Vocalgroup Flevox treedt vrijdag 18 en zaterdag 19 maart op tijdens de PolderProms, het muzikale evenement dat in de hal van Slump, Catering & Events in Bant wordt gehouden.
Aan de PolderProms doen meer dan tachtig muzikanten uit de gemeente Noordoostpolder mee: een strijkersgroep, een band, solisten, dansers en dus ook Flevox. In verschillende samenstellingen worden diverse nummers ten gehore gebracht.

Kippenvel

Flevox brengt vier eigen nummers en is van de partij bij zes gemeenschappelijk nummers met de FBCR, strijkers, band, dansers en solisten. De eerste gezamenlijke repetitie bezorgde Thea van Geleuken, PR-functionaris van Flevox zaterdag kippenvel. ‘Alles wat we voorbereid hadden kwam bij elkaar. Het is geweldig om een bijdrage te kunnen leveren aan een dergelijk fantastisch evenement’.


Zingen in een boxring!

Slump Catering en Events organiseerde voor zijn klanten een belevingsavond. Het hoofdpodium was een echte boxring. Flevox was gevraagd om als aankondiging van de PolderProms in de vierde ronde een nummer op dit hoofdpodium  te zingen.  De box handschoenen ontbraken nog maar we hebben wel als een overwinnaar in deze ring gezongen.