17 februari 2019

2015

Grote belangstelling voor Top2000-dienst NOP

Ongeveer 300 mensen zijn afgekomen op de eerste Top2000-kerkdienst in de Noordoostpolder. Daardoor zat de PKN-kerk in Luttelgeest helemaal vol. 

De normale zondagsdienst werd opgefleurd met nummers van zangers zoals Marco Borsato, Claudia de Breij en Michael Jackson. De kerkgangers konden meezingen met deze liedjes en met het koor Flevox uit Emmeloord. 

Top2000-kerkdiensten zijn een idee van internetkerk www.mijnkerk.nl. Er zijn meer van dit soort diensten, onder meer in Zeewolde.uitzending omroep Flevoland

Eindelijk weer kerstwandeling in Kuinderbos

broodjes bakken

We mochten weer zingen met Vocal Group Flevox, yeah! Ingehuurd door K.A.S. ( Kuinre Activiteiten Stichting) kon eindelijk de mystieke kerst rond de Kuinderburcht doorgaan! Goede sfeer, de 350 gratis kerstmutsen voor de kinderen waren snel op en we hebben er met alle belangstellenden weer van genoten, bedankt allemaal! Ook Zwartlappenkoor uit Luttelgeest bedankt voor de gezelligheid!

bericht omroep Flevoland

Kerstmarkt Emmeloord

Zaterdag 12 december 2015 heeft Flevox gezongen op de kerstmarkt in Emmeloord. Met een kar vol spullen trekken ze van locatie naar locatie. Daar wordt alles snel uitgepakt, ingeplugd in een winkel en dan starten maar. Het weer is de kerstmarkt goed gezind geweest. 

Flevox bij ‘Mystieke Kerst Kuinre’. 

Drie keer is scheepsrecht voor Mystieke Kerst

Kuinre – KAS Kuinre hoopt dat de uitdrukking ‘driemaal is scheepsrecht’ op 19 december geldt voor de Mystieke Kerst in het Kuinderbos. Afgelopen twee jaar moest het evenement worden afgelast door slechte weersomstandigheden.

Verlicht parcours

KAS Kuinre zet, ondersteund door Staatsbosbeheer, een mystiek verlicht parcours uit van 1,1 kilometer rondom de Kuinderburcht. Langs deze route vinden diverse muzikale optredens en creatieve acts in een bijzonder ambiance en omgeving plaats.
Dit jaar zijn het de Zomabe’s uit Kuinre, Travellers Choir uit Lemmer, het Zwartlappenkoor uit Luttelgeest enFlevox uit Emmeloord. Ook zijn er optredens van Midwinterhoornblaosgroep Kop van Overiesel en de dichter Douwe Jan Schrale met een gitarist.

Toegang is gratis

Tussen 18.00 en 19.15 uur kan gestart worden vanaf de grote parkeerplaats aan de Hopweg, nabij Kuinre. De toegang is gratis, na afloop mag een vrije gift worden gegeven.

info ‘flevopost’

Taart en afscheid

We hebben weer een heerlijke en te gek mooie taart gemaakt door Marijke!! Hij is weer prachtig!!! Jammie!!! Vanavond gaan we heerlijk nagenieten van ons geweldige concert!

EN hebben we met Flevox afscheid genomen van twee geweldige koorleden die zich nu wat meer gaan richten op hun sport en gezin, Rik met volleybal en Petra op de roeisport en haar pasgeboren zoontje. Wat zullen we jullie vrolijke noot en inbreng gaan missen!!! Bedankt voor alle mooie momenten en het ga jullie goed!!

Vocalgroup Flevox swingt door de jaren heen met het ‘Flevox Rewind’ concert.

 Emmeloord. -Vocalgroup Flevox heeft bewezen dat ze met hun productie ‘Flevox Rewind’ zich helemaal thuis voelen in theater ’t Voorhuys in Emmeloord.  Onder leiding van dirigent Bert Schonewille-Harkema – waarvan dit zijn laatste grote productie zal zijn – onderging deze 22-koppige vocalgroup een muzikale reis door de tijd. Vanaf 1930 tot aan 2015, van alles kwam voorbij in hun ‘van vinyl tot mp3’ productie. Het koor opende met het swingende en moderne ‘Don’t you worry child’ van de Swedish House Maffia. In 2012 een grote hit in de dancescene, werd het nummer deze avond met het minimale aan instrumentele begeleiding op een vlotte manier ten gehore gebracht. Een pakkende opener dus waarna het koor al vrij snel schakelde naar het rustige Baba Yetu onder begeleiding van een djembé, wat een intiemere sfeer teweeg bracht. Als intermezzo tussen de nummers door – en ongetwijfeld ook even als pauzemomentje voor de zangers zelf- werden beelden getoond van eerdere reizen die de groep maakten en vertelde leden over hun eigen passie voor de zangkunst. Al met al zorgde dit voor een huiselijke sfeer. Schonewille gaf zelfs aan dat dit concert voor een volle zaal, voor het koor voelde als een ‘thuiswedstrijd spelen’.Er werd gelachen tijdens een voordrage van het zonnige ‘Good Vibrations’ van de Amerikaanse groep ‘The Beach Boys’ toen twee heren in zwembroek en met surfbord het podium betraden. Ook het publiek kon zich van zijn beste muzikale kant laten zien door mee te zingen met het aandoenlijke ‘Mag ik dan bij jou‘ van Claudia de Breij.  ‘Vinyl’ werd eer aan gedaan met het een versie van het Jazzy nummer ‘It don’t mean a thing’ van Ella Fitzgerald en ‘Your cheating heart’ van Hank Williams. Een swingende dance medly van een aantal nummers uit de jaren ‘90 hield het publiek lekker actief en er werd dan ook enthousiast mee geklapt. Ruimte voor solo’s was er ook maar Flevox zal zijn naam geen eer aan doen als het niet het beste tot zijn recht komt met de volle kracht van 21 unieke zangstemmen. De avond werd afgesloten met een rustige toegift van Viva la Vida van Coldplay. Ondanks dat de lichten in de zaal op dat punt al lang niet meer gedempt waren vergat je toch even niet alleen in de zaal te zitten. Al met al een mooie avond voor Flevox en een mooie afsluiter voor dirigent Schonewille. Recensie Myrthe Woest

Balk TOPfestival 

Zaterdag 31 oktober 2015 is een dag die de zanggeschiedenis ingaat als een grootse dag voor lichte muziek zingend Nederland. Met meer dan 2000 zingende mensen in de Rotterdamse Doelen was het BALK TOPfesitval 2015 een bijzonder mooi feest. 
Deelname verdeeld in 10 categorieën. Flevox nam deel inde categorie grote vocalgroups eerste klasse. Hierin scoorden ze een voldoende.   
Met deze geweldige ervaring op naar hun concert ‘Flevox Rewind’ op zaterdag 14 november. Er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar. 

Voorhuys repetitie

Woensdag avond 7 oktober mochten wij tijdens onze repetitie gebruik maken van het podium van het Voorhuys.
We konden daar met de koorregisseur Meta Stevens ( klik hier voor de website van Meta) de regie goed op een rij zetten voor ons concert op 14 november. Het wordt  geweldig!!!! 

Flevox gaat op zoek!

Na 8 fantastische jaren heeft Bert ervoor gekozen om het dirigeerstokje  van Flevox door te geven. Daarom zoekt Flevox met ingang van seizoen 2016-2017 (of mogelijk eerder) een  nieuwe dirigent.Nieuwsgierig?  Bekijk  hier  de profielschets !Kom luisteren  op 31 oktober bij het Balk-Top Festival of op 14 november bij ons concert in ‘t Voorhuys te Emmeloord. 

Start PR concert in de media

FLEVOPOST 1 september 2015: Spreekt voor zich!

CONCERT 14 november 2015

Kaarten reserveren via deze link naar het theater ‘t Voorhuys

Preview theater ‘t Voorhuys. 

Donderdag 21 mei mochten wij de gasten welke de  Preview van het theater seizoen 2015-2016 bezochten bij binnenkomst toezingen. Een voorproefje wat hen te wachten staat tijdens ons concert op 14 november 2015.  Het beste van de avond het eerste!!!!! 

Koningsdag

4.15 loopt Marco in het donker over het Kettingplein om een goede plek voor ons te confisqueren! Jenny, Karin, Marcel, Gerard, Kenneth, Rik en Ingrid helpen hem al snel. Het is weer een superplek. 2 grote partytenten waar de spullen die Kenneth en Gerard brengen allemaal in-op-onder-achterpassen. De koffie met koek wordt al snel aangesproken en smaakt zo vroeg heerlijk. Op het plein is het al snel een grote drukte met nog meer kraampjes en zelfs al kopers. EN … de ZON schijnt erbij. Tot 9.00 stromen de Flevoxers toe. Onze geweldige achterwacht neemt de honneurs waar zodat wij naar het vlag hijsen kunnen gaan en daar 3 nummers kunnen zingen. Er wordt door de Oranje vereniging goede reclame gemaakt voor ons concert!!!!
De verkoop van de spullen verloopt goed, de hotdogs worden opgewarmd en de serenades aan de man/vrouw gebracht. Het fluitsignaal van Wilbert gaf aan dat er een serenade verkocht was. Geweldig om ze te zingen en aan de reacties van de mensen te zien ook om te ontvangen. Het doet je wat als je op de mooie troon in het middelpunt zit en het geluid van het lied komt van alle kanten naar jou toe. Genieten van de hoogste plank! Marktkoopman/vrouw spelen is een vak apart die enkele van ons zeer goed onder de knie hebben. Marco heeft staande op 5 stoelen een uur lang de mensen aangesproken met een onverminderd enthousiasme dat ze deze stoelen wel eens heel goed zouden kunnen gebruiken bij een verjaardag. Uiteindelijk heeft onze dirigent ze gekocht. Had hij dat nu niet sneller kunnen beslissen???  Onze kraam werd steeds leger en de prijzen daalden. Ook van de hotdogs waarvan de koorleden zelf de grootste afnemers waren. De overgebleven hotdogs zullen we nuttigen in het koorweek bij het ontbijt, lunch en diner! Onze fotograaf Ted heeft weer mooie foto’s gemaakt welke op Dropbox komen te staan. Om 17.00 waren de overgebleven spullen weer op de karren geladen om naar een kringloopwinkel in Luttelgeest gebracht te worden. Het biertje op het terras was zeer verdiend en smaakte heerlijk!!!  

Zeer veel dank aan de organisatie van Marcel, Kenneth en Gerard en aan alle leden en aanhang die geholpen hebben. 

Koningsdag

Koningsdag. Flevox verkoopt spullen, hotdogs en serenades!!!!

KONINGSDAG belooft een lekkere drukke dag te worden voor Flevox. 

Om 4.30 (echt waar) zullen een paar leden op het Kettingplein proberen een goede plek te krijgen voor hun kraam en deze gaan opbouwen. In deze kraam worden allerlei spullen verkocht. Van huishoudelijk materiaal, kleding, planten en alles wat de leden verzameld hebben. En dit alles voor een goede prijs. Daar is wel uit te komen in de onderhandelingen. 
Daarnaast verkopen ze de lekkerste hotdogs van Emmeloord. Althans dat vinden ze zelf! 
Het publiek kan bij hen ook terecht voor het kopen van een SERENADE.Voor min. 5 euro (maar mag zeker ook meer zijn) zal de  voltallige vocalgroup  voor je zingen. De koningstroon staat dan voor jou klaar. De opbrengst wordt gebruikt voor het realiseren van hun concert op 14 nove,ber 2015 in theater ‘t Voorhuys. 

Ondertussen zullen ze ook om 10.00 aanwezig bij het hijsen van de vlag. Als laatste op het programma treden ze daar op.
zie hier voor site oranjevereniging
zie hire link naar radiointervieuw omroepflevoland met Bertus Ritsema over de koningsdag.
klik hier voor link flevopost

Voorproefje Theater ‘t Voorhuys

Dinsdagavond 10 maart heeft Flevox al op het podium van theater ‘t Voorhuys gestaan. De ruimte verkennen, wat ruiken, proeven en een aantal dingen uitproberen want ze hebben de ruimte op dit giga podium.De pauze en afterparty in het grandcafe is ook uitgeprobeerd en zo te zien goed gekeurd. 

Workshop Regie Meta Stevens

Woensdag 13 mei 2015: Deelname aan de workshop regie door Meta Stevens. 
Wij kunnen gebruik maken van een jubileumactie van BALK (Bond Acapella Lichte Koormuziek). Zij geven de koren ter ere van hun 15-jarig jubileum de gelegenheid om een workshop te volgen waardoor de koren in hun kwaliteit kunnen groeien. Balk telt nu 10.000 zangers en zangeressen verdeeld over 400 koren en groepen.
De belangrijkste reden om voor een actie in de vorm van een vergoeding voor een workshop te kiezen, is dat BALK de leden (verdeeld over meer dan 400 koren en groepen), Meta Stevens is als koorregisseur een begrip in de korenwereld. Na haar opleiding dramadocent geeft ze nu al ruim 15 jaar workshops podiumpresentaties en regie aan zangers, zanggroepen, koren en muzikanten.

WARM WEERZIEN IN PARADISO

AMSTERDAM – Zaterdag 10 januari heeft Vocal Group Flevox voor de derde keer tijdens de korendagen opgetreden in Paradiso!

In deze poptempel zingen dan 140 amateur koren uit het hele land in de grote en kleine zaal om aan een enthousiast publiek te laten horen dat zingen hun passie is. Na inzingen in de catacomben van Paradiso heeft Flevox een optreden mogen verzorgen voor een volle zaal waar, volgens dirigent Bert Schonewille-Harkema, een goede akoestiek is. Zo kan het jaar voor Flevox niet beter beginnen! Er wordt nu toegewerkt naar een eigen show in ‘t Voorhuys op 14 november. 

klik hier voor link krant de Flevopost