17 februari 2019

2014

Gouden diploma voor Flevox op internationaal festival.

klik hier voor optreden opening Çanta al Mar’, Ton C. Kroon
klik hier voor straatoptreden: ‘seasons of love’ Ton C. Kroon
klik hier voor straat optreden ‘One’ Ton C. Kroon
klik hier voor optreden titanium – chasing cars. Ton C. Kroon
klik hier voor gezamenlijl optreden met Vinger in je Oor uit Utrecht. Ton C. kroon

klik hier voor optreden “Sway”. Ton C. Kroon
klik hier voor zingen in het vliegtuig
klik hier voor link naar straat impressie Canta al Mar
klik hier voor spaanse tv over ‘Canta al Mar’- Flevox bij min 1.44 

Emmeloord 26 oktober. Flevox is terug van deelname aan het internationale festival ‘Canta al Mar’ in Calella Spanje.Het optreden van Flevox in de categorie pop werd beoordeeld door een internationale jury. Het punten totaal wat de jury Flevox toekende was goed voor ‘n gouden diploma. Het koor ‘PopKon’ uit Duitsland won in deze categorie.Het festival kende vele hoogtepunten. Naast het zingen tijdens de officiële opening met het oer-Hollandse lied  ‘Aan de Amsterdamse grachten’ zullen de leden het spontane optreden van de koren in de staten en op de pleinen van Calella niet snel vergeten. Een unieke belevenis was volgens Ingrid Bredewout (sopraan) hun eigen optreden op de trappen van de Kathedraal van Barcelona. Het waren 5 gouden dagen in Spanje. Ze zullen deze reis  niet snel vergeten en gaan nu toewerken naar hun concert in theater ’t Voorhuys op zaterdag 14 november 2015klik hier voor artikel Flevopost

Flevox bedankt familie, vrienden en kennissen!

Zondagmiddag 12 oktober vond er een ‘uitzwaaiconcert’ plaats van Vocal Group Flevox in het Wapen van Ens.
Doel was om aan alle familieleden, vrienden en kennissen nu eens te laten zien en horen hoe zij ertoe gekomen zijn om aan het Festival  ‘Canta al Mar’ in Calella/Spanje mee te gaan doen. Dit werd uitgelegd aan de hand van een powerpoint presentatie omlijst met een vrolijke uitleg. En natuurlijk werden ook de liedjes gezongen die zij daar ten gehore zullen brengen. Dit doen zij tijdens het centrale openingsconcert -waarbij zij uitgenodigd zijn om het nummer ‘Amsterdamse grachten’ te zingen-, tijdens het competitieconcert en een friendshipsconcert. Daarnaast gaan zij een workshop volgen bij Kirby Shaw, een Amerikaanse arrangeur, componist.
En natuurlijk zullen er diverse toeristische attractie bezocht worden. Aangevuld met een korenparade door de straten van Calella bij de opening en een vriendschapsfeest met een gezamenlijke maaltijd van paella en sangria als afsluiting.

Zij zijn er klaar voor! 

Volle zaal tijdens de seniorenmiddag van het PIEPERFESTIVAL 

Flevox staat op het hoofdpodium van de Nederlandse koormuziek.

Haarlem. Zaterdag 21 juni nam Flevox deel aan de FINALE van het Nederlands Koor Festival waar het koor van het jaar 2014 gekozen werd. Het evenement werd gehouden in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem, een locatie met een geweldige akoestiek. De beoordeling vond plaatst door een internationale jury onder leiding van voorzitter Louis Buskens. 
DeKoor uit Utrecht won glansrijk. Vocal Group Flevox scoorden 363 punten, vrij vertaald een 7,2 ofwel een dikke voldoende. Na het vieren van deze prestatie gaan ze snel met de verbeterpunten uit het juryrapport aan de gang. 
Nu staat de focus op de buitenlandse reis van 22 -25 oktober dit jaar naar Calella (Barcelona)  in Spanje, waar Flevox deel zal nemen aan het internationale festival: ‘Canta al Mar’.Meer info: www.vocalgroupflevox.nl   of  www.nederlandskorenfestival.nl

zie artikel in de ‘ Flevopost’
recensie NKF Ruut te Veldhuis, directeur van BALK

Uit -je Tent weekend zeer geslaagd: Lichtjestocht Schokland trekt 111 bezoekers

Wel weet Boes te vertellen dat de organisatie dit jaar 450 aanmeldingen binnenkreeg voor activiteiten waar mensen voor moesten boeken. Vorig jaar waren dat er 280. ‘Dat komt onder meer door de lichtjestocht die dit keer voor het eerst werd gehouden’, legt ze uit.
De sfeervolle schemerwandeling over Schokland trok vrijdagavond 111 bezoekers. Lichtjes, verhalenvertellers en een optreden van vocal group Flevox maakten de wandeling extra bijzonder. ‘Het is een mooie plek, we hebben hier veel leuke reacties op gekregen’, lacht Boes.
 

FLEVOX op de KONINGSMARKT 

Het was een een fantastische Koningsmarktdag! Zonnig in alle opzichten.We hebben, naast de zangkwaliteiten, een hoop nieuwe talenten ontdekt! Er zitten gebekte, brutale, alerte, theatermakende en doortastende handelaren in de Flevoxgroep en veel mensen hebben de kans gekregen om nieuwe verkooptechnieken  uit te proberen.  

We zijn trots op alle Flevox mensen en in het bijzonder op Christa, Karin, Jenny, Marlies en Rik die deze zware kar getrokken hebben.  De opbrengst brengt ons een grote stap dichterbij onze reis naar festival ‘CANTA AL MAR’ In Calella  Spanje in oktober van dit jaar. 

Een borrel, een bitterbal en live muziek!

foto ‘t Voorhuys.
Zondagmiddag 13 april in de gezelligste huiskamer van de polder met familie en vrienden gezellig onderuit zakken. Genieten van een drankje en hapje terwijl Flevox live zingt. Dat was een lekkere afsluiter van het weekend. Het plezier is duidelijk te zien bij de zangers en zangeressen van Flevox en werkt zeer aanstekelijk naar het publiek toe. 

Poldertalent verdient het podium

klik hier voor compilatie TV Flevoland
Bant- Wie denkt dat fanfares en koren oubollig zijn heeft nog nooit concerten bijgewoond van fanfare orkest Bant-Breil-Rutten (FBCR) en Vocalgroup Flevox.

PolderProms smaakt naar meer.
Bant – Honderden bezoekers genoten vrijdag en zaterdag van de eerste editie van de Polderproms bij Slump Catering & Events in Bant. Zo’n 190 artiesten uit de Noordoostpolder zorgden voor een afwisselende show met livemuziek en dans.klik hier voor de Flevopostklik hier voor artikel in de Flevopost

FLEVOX scoort ‘WILDCARD’ voor Nederlands Korenfestival.

foto Laura van Ingen

Almere – 9 februari 2014. Vocal Group Flevox heeft tijdens het Flevolands korenfestival met 247,5 punt als enige een wildcard verworven voor plaatsing van deelname aan het Nederlands Korenfestival op 21 juni in Haarlem. 
Een hele dag optredens van 26 koren en 6 jeugdkoren. Daarnaast voor ieder koor de gelegenheid om deel te nemen aan een workshop. Voor Flevox was dit bodypercussie door Frederike de Winter. Muziek maken met het meest eenvoudige instrument dat je altijd bij de hand hebt, je lichaam! Al houdt je er zo’n eerste keer nog wel wat rode plekken aan over. Deelname aan het Nederland Korenfestival blijft echter nog even spannend! Koren die tijdens de voorrondes 255 punten of meer scoren zijn rechtstreeks geplaatst in de finale. Als er daarna nog plekken te vergeven zijn dan komen de wildcards aan de buurt in volgorde van het hoogst aantal punten. 24 mei zal de bekendmaking zijn. ‘Maar dit neemt niemand ons meer af’, volgens Jacqueline Roosingh die ook verantwoordelijk is voor de regie.  
Aan het publiek in Almere zal het niet hebben gelegen. Na een staande ovatie verdiende het publiek in ieder geval nog een toegift 

.klik hier voor meer info over het Nederlands Korenfestival