17 februari 2019

2013

NETL kerstconcert. 

Wat een heerlijk locatie voor een kerst concert. De zaal vol met enthousiast publiek! Een goed gezellig optreden!

DOLCE GUSTO

Zingen van 11 tot 17 uur op de kerstmarkt in Emmeloord maakt dorstig.
De kraam van Nescafe Dolce Gusto lonkte daarom ook naar Susan en
Gerard.Stiekem maakten zij zich los van de groep en lieten zich verleiden door……………..?!Onder het genot van een stevige expresso en een koffie
verkeerd ontspon zich een gesprek met de PR mensen van Dolce Gusto.
Uitdagend uitte Gerard de kreet: “Flevox komt zingen voor 2 kopjes koffie pp”.Hierop liet de PR man Alex zich niet kennen en riep:”Akkoord”.Oeps! Belofte maakt schuld en nu maar hopen dat het koor meedoet.
En ja hoor.Gelukkig zette het hele koor zette zich naar de stand van Dolce Gusto en zette de hit van de dag “Ik heb je lief” in.Onder de tonen hiervan ontspon zich de solo van Marlies richting Alex . Alex dreigde even te
bezwijken onder de met passie gebrachte tonen van Marlies.  Met veel
plezier hebben Flevox en de PR mensen genoten van elkaar en natuurlijk de koffie.Een mooi spontaan slot van een gezellige dag. 

Kerstmarkt Emmeloord 14 december 2013

Met onze apparatuur op stap en dan lekker zingen! Mooi weer, leuke kerst-kraampjes, gezellig publiek! En DOLCE GUSTO. Zie boven

Sinterklaas slaat ook Flevox niet over

Flevox overtreft zichzelf

  • Rotterdam- 9 november 2013. Vocal Group Flevox is tijdens het Balk TOPfestival in Rotterdam eerste geworden in hun klasse! Het jury rapport spreekt o.a. over een veelzijdige repertoire keuze, een mooie samenklank,  het goed  contact maken met het publiek, het gevoel van een liedje over kunnen brengen en de potentie om door te groeien. Prachtige woorden en een beloning voor het harde werken. Tijdens het avondprogramma mochten ze samen met de andere winnaars nog 1 nummer ten gehore brengen in de grote zaal van De Doelen  Ze mogen nu toewerken naar een optreden over 2 jaar in de eerste klasse van het TOPfestival.


klik hier voor You-Tube: ‘k heb je lief

Pieper Korenavond trekt volle zaal

De Ameezing Pieper Korenavond trok donderdagavond in de feesttent op de Deel in Emmeloord een volle zaal. 
Zo’n 300 toeschouwers keken naar optredens van Vocal Group Flevox, Popkoor Cream on Pop, Zanggroep Akkoord en Popkoor C-level. 
Alle koren die optraden komen uit onze provincie. De korenavond werd voor de vierde keer gehouden en is onderdeel van het Pieperfestival.

WERELDERFGOED SCHOKLAND

Een huiskamerconcert op het Werelderfgoed leverde het winnende lot voor William Vercraeye op. Hij is de drijvende kracht achter “Natuurlijk Schokland”. Dit is een evenementenbureau dat rondleidingen, rondritten, vertellingen en workshops zeemansliederen zingen verzorgt op en rond Schokland.
Omdat hij daar zo vaak te vinden is voelt Schokland voor hem als een tweede huiskamer.Daarom zijn keuze om het huiskamerconcert plaats te laten vinden op het werelderfgoed. 
Het kerkje is een huiskamer met een geweldige akoestiek en een geweldige sfeer. ‘Het zingen gaat hier bijna vanzelf, volgens een van de leden van Flevox  ‘Je kunt hier de puntjes op d ei zetten wat de uitvoering van een lied betreft’.Een betere afsluiting van het seizoen hadden zij zich niet kunnen wensen!
Klik hier voor meer foto’s

Prijs Stem-up: Super workshop Merel Martens!

Een geweldig inspirerende workshop van opkomend dirigenten talent Merel Martens. Ze heeft al diverse prijzen op zak met verschillende koren! Onlangs heeft ze met Pitch Control het Aarhus Vocal Festival in Denemarken gewonnen. Tijdens het winnende optreden ervoer ze als dirigent dat je door een verbondenheid met het hele koor een concert neer kunt zettten waar iedereen alles geeft en je een geweldige vibe uitstraalt. ‘We hadden al gewonnen toen we het toneel afkwamen’ aldus Merel! Momenteel leert Merel verder door lessen te volgen van Jim Daus Hjernøe uit Denemarken en Peder Karlsson uit Zweden. (http://www.merelmartens.eu/ne/)
Tijdens de workshop kregen we warme handen van het klappen van verschillende ritmes. Ze ging net zo lang door totdat het hele koor het te pakken had.  
De muzikale adviezen voor een paar nummers van ons konden we gelijk toepassen en hoorden we zelf het effect! Sleutelwoord hierbij is inleving en dynamiek. Wat een heerlijke speciale repetitie!

Koninklijke Vocal Group Flevox

Na het optreden tijdens het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima mogen wij ‘Koninklijk’ voor onze naam zetten. Daar waar we dit kunnen gebruiken zullen we dit zeker doen!
Het hele gebeuren was geweldig om mee te maken. Goede strakke organisatie, het weer bleef droog en veel mensen op de been. EN we hebben het koninklijk paar gezien en zij ons hopelijk ook!

Flevox zingt tweetalig tijdens Koninklijk bezoek aan Emmeloord

 
EMMELOORD – Diversiteit in repertoire, maar ook diversiteit in optredens. Vocal Group Flevox doet het niet voor minder. Dat betekent actieve pr voeren en connecties benutten. Zo wachtten de leden ook niet af tot ze gevraagd zouden worden voor een optreden tijdens het koninklijk bezoek, maar boden ze zichzelf via verschillende kanalen aan. Het enthousiasme spat er af bij de bestuurs- en koorleden Thea van Geleuken en Jenny van der Wal. ‘Wij kunnen er wel uren over praten’, zeggen ze, terwijl ze terugblikken op het ontstaan van Vocal Group Flevox. Ontstaan tijdens de Tulpenproms in 2007 trad er een gelegenheidskoor op onder leiding van Bert Schonewille-Harkema. ‘Een aantal van de zangers gaven toen aan dat ze er graag mee door wilden gaan.’ Dat leidde tot de oprichting van Vocal Group Flevox in januari 2008. Het koor bestaat momenteel uit 22 leden. Dat is volgens de dirigent ook wel bijna de bovengrens, ‘al zouden we nog wel wat mannenstemmen kunnen gebruiken’, vinden de dames.

Verbeteren

Op de vaste repetitieavond – woensdagavond in het pand van DCS aan de Nijverheidsstraat in Emmeloord – geeft de dirigent ook altijd wat uitleg over techniek. ‘Zingen is een spieractiviteit’, lichten de dames toe. ‘Hoe meer je traint, des te beter je gaat zingen. Soms zijn er we er zelf even stil van, helemaal verwonderd over hoe mooi het klonk.’
Het repertoire van Flevox is veelzijdig, een mix van pop, latin, jazz, gospel, musical en close harmony. Er wordt veel a capella gezongen met gebruik van de ‘human beatbox’. ‘Die kant willen we steeds meer uit.’ 

19 juni

Tijdens het optreden op 19 juni wordt er wel gebruik gemaakt van percussie. Welk lied er dan wordt gezongen, blijft nog geheim. ‘Het is iets nieuws wat al een tijdje op de planning stond, maar dat is nu versneld.’ Eén ding willen de dames wel kwijt: ‘Er zit een stukje Spaans in, speciaal voor Máxima.’
Flevox treedt op 19 juni op op het Cultuurplein, na het optreden van Artistique. 
Artikel geplaatst door Margé Hof op 14-06-13 12:11. – See more at: http://www.denoordoostpolder.nl/evenementen/40767/flevox-zingt-tweetalig-tijdens-koninklijk-bezoek-emmeloord/#sthash.F0jWPiyF.dpuf

FLEVOX WINNAAR STEM-UP KORENFESTIVAL

Uit: de noordoostpolder
BANT – De vierde editie van Koorfestival STEM-UP in de Bantsiliek in Bant is zaterdag voor de derde keer gewonnen door Vocal Group Flevox uit Emmeloord.
De publieksprijs ging naar Binnenste Buiten uit Almere-Buiten. De aanmoedigingsprijs naar Gospelkoor By His Grace uit Urk.
Ook was er een eervolle vermelding voor het arrangement van ‘Skyfall’, gearrangeerd door de dirigent van de Femmes Pur Sang uit Sneek: Jan Stulp.
‘De sfeer tijdens het festival was bijzonder gemoedelijk’, vertelt Jeroen Vreugdenhil, voorzitter van Stichting Emmeloord Muziek Promotie. ‘Aan de ene kant de gezonde competitie van de beste willen zijn en aan de andere kant met elkaar genieten van de mooie koormuziek.’
Koren werden tijdens het festival beoordeeld door een vakjury bestaande uit choreograaf Marijke de Wit, vocal coach Merel Martens en dirigent Tijs Krammer. Zij beoordeelden de koren op techniek, muzikaliteit, presentatie en repertoirekeus.
Flevox heeft de eerste, tweede en nu dan de vierde editie gewonnen. Met de derde editie heeft het koor niet meegedaan. ‘We zijn er erg blij mee omdat dit aangeeft dat we nog steeds doorgroeien’, aldus Milko van Ingen, voorzitter van Flevox. ‘We gaan het juryrapport goed doorlezen en ons voordeel ermee doen’.
Als prijs mag Flevox een workshop aanvragen bij een van de vakjuryleden. Dat wordt een workshop regie of vocal coaching. De voorzitter: ‘Daar gaan we nog over brainstormen. Maar wat het ook wordt: het valt zeker op zijn plek’.
lArtikel geplaatst door Margé Hof op 15-04-13 10:08. klik hier voor het artikel uit de Stentor
klik hier voor link flevopost

Projectkoor van Flevox spettert op het podium!

Ernest Beuving met zijn fantastische band speelde: Klap van de Korenmolen. Eem cabaretesk muziektheater programma.Als lokaal koor mochten we mee zingen met verschillende liedjes.
Tijdens de voorstelling hebben net als het publiek heel wat afgelachen om zijn humor. 
Een mooie kroon op het werk van het projectkoor van Flevox. 

Meezingen met Ernest

Woensdagavond 6 maart 2013 hebben we tijdens onze repetitie samen met Ernest Beuving het repertoire voor de show in theater ‘t Voorhuys doorgenomen. Dit werd door hem begeleid op zijn gitaar. Veel van het ‘droog’ oefenen van ons viel nu op zijn plaats. 
Als het plezier wat we met Ernest hebben gehad een voorbode is voor een goede show dan is het zeer de moeite waard om te komen. 

Flevopost: Aan de bak voor show met cabaretierklik hier voor het artikel op de Flevopost site

STAANDE OVATIE VOOR FLEVOX IN GROTE ZAAL PARADISO

AMSTERDAM – Afgelopen zaterdag waren de jaarlijkse Paradiso korendagen in de gelijknamige poptempel in Amsterdam. Vocal Group Flevox uit Emmeloord bracht in de kleine zaal vijf nummers ten gehore. De organisatie van het festival was na het horen hiervan zo enthousiast, dat ze Flevox vroeg ook een optreden in de grote zaal te verzorgen.
Daar hoefde Flevox niet lang over na te denken. “Hier mogen optreden is echt dé kers op de taart, oftewel het meest ultieme optreden wat een koor zich kan wensen. ” aldus Thea van Geleuken, PR-functionaris van de 20-man sterke vocalgroup.
Ook de organisatie reageerde vol lof: “Flevox’ optreden is verre van onopgemerkt gebleven”, aldus Cielke Latiers van Paradiso. “Van diverse kanten heb ik spontaan gehoord hoe geweldig het optreden is geweest, zowel in de kleine als in de grote zaal. Bovendien, een staande ovatie van het publiek, dat wil hier wel wat zeggen!”
De komende maanden werkt Flevox toe naar het programma ‘Klap van de Korenmolen’. Deze samenwerking met cabaretier Ernest Beuving is een combinatie tussen volksliedjes en cabaret. De uitvoering vindt plaats op zaterdag 30 maart in theater ’t Voorhuys in Emmeloord.
klik hier voor meer foto’s