17 februari 2019

2018

Ook dit jaar kerstsfeer verhogend zingen

Dit jaar in Marknesse, Emmeloord en Lemmer vol aan de bak. Geen sneeuw maar dat mocht de pret niet drukken.

En het eerste optreden met Mathieu Vulto

Een nieuwe dirigent!

Per november 2018 hebben een nieuwe dirigent: Mathieu Vulto. Wij zijn enorm blij met Mathieu. Het is weer fijn om uitgedaagd te worden en gericht te werken aan Vocal Painting. Elders op de website kan je veel meer te weten komen over onze nieuwe aanwinst!

Reünie repetitie jarig Flevox

In 2008 werd Flevox officieel opgericht door een groep zangers die voortgekomen is uit het projectkoor van de Tulpenproms 2007. Onder leiding van Bert Schonewille. Na een periode van 8 jaar samen zingen en prachtige concerten te hebben gemaakt, stopte Bert en heeft hij het dirigeerstokje overgedragen aan Nyanda van Dijk. Tijd voor nieuwe inspiratie.

De reünie-repetitie was op een reguliere repetitie avond. Oud Dirigent Bert Schonewile-Harkema nam het eerste deel voor zijn rekening. Samen inzingen en oude nummers weer opfrissen. er werden leuke herinneringen en mooie verhalen opgehaald. Zoals ons eerste concert in de Basiliek in Bant, het Valentijnsconcert of “REWIND” in het Voorhuys maar ook kleine optredens in de mooie tuin bij Masseus of op de kerstmarkt. En we waren natuurlijk nog vol van onze laatste reis naar Grado , Italië. Waar we goed hebben gepresteerd en volop hebben genoten van alle muzikale ontmoetingen met mensen van over de hele wereld. De tientallen foto’s en beeldmateriaal zorgde ervoor dat 10 jaar Flevox weer tot herbeleving kwam.

Ook dirigente Nyanda van Dijk droeg haar steentje bij. Er werd veel huidig repertoire gezongen onder haar enthousiaste leiding. De oud en huidige leden hebben terug kunnen kijken op 10 jaar Flevox. Een mooie tijd die niemand had willen missen. Natuurlijk gaat Flevox door met muziek maken en hopen dat er nieuwe leden bij zullen komen om onze groep te versterken. Omdat muziekmaken en mensen raken met mooie klanken en tekst nu eenmaal onze passie is. En dat blijven we doen. Ook interesse om eens te komen luisteren mail dan naar: secretariaat@vocalgroupflevox.nl .

Festival ‘Isola del Sole”in Grado Italië

Van 26 tot 30 september heeft Flevox deelgenomen aan het festival “Isola del Sole’ in Grado Italië.
Een onvergetelijke ervaring met veel muzikale ontmoetingen, onderlinge grapjes, zon, zee, lekker eten en vooral veel zingen.

Winnaar korenfestival Gondelvaart Giethoorn

Zaterdag 25 augustus heeft Flevox deelgenomen aan het korenfestival tijdens de Gondelvaart in Giethoorn. Bij de start en het einde hielden ze het droog. Daar tussenin zat een lekkere regenbui. De poncho’s kwamen goed van pas met dank aan groepslid Nina!
Op een wat wankel ponton van 3 bij 12 meter moesten zij zich staande houden. Onderwijl ook nog liederen ten gehore brengen, op de ‘inval dirigent’ Wilbert letten, de kartonnen versier pizzadozen rechtop proberen te laten staan, de regen uit de mouwen houden, hun hoed beschermen en ook nog bukken bij al die bruggetjes.

Halverwege even pauze waar midden in een weiland de dixies klaar stonden. Om deze te bereiken moesten ze vakkundig de koeienvlaaien ontwijken.
Het ponton gleed verder door de grachten tussen het publiek en de mooi verlichtte huizen door naar het eindpunt. Na afloop een welverdiende warme kop chocolade melk met rum!
De PR functionaris Ingrid  werd gebeld met de mededeling dat het voor de jury overduidelijk was dat Flevox als winnaar uit de bus kwam. Dat hield wel in dat ze tot de prijsuitreiking om 1.00 in de feesttent zich konden bezig houden met dansen en en een lekker drankje.
De beker kunnen ze in hun prijzenkast bijzetten.
Gelukkig hebben ze de foto’s en video’s nog die gemaakt zijn door Arend, een jongeman die de hele route met hen mee gelopen heeft. Het was weer een feestje door en voor Flevox!

Een geslaagde Koningsdag 2018

Vroege vogels, bezetters (4.00 am), sjouwer,  regelaars, verkoopkunstenaars, praatjesmakers, toonaangevers, ritmezwaaiers, plaatjesschieters, zangers, zangeressen, Heroes, grabbelaars, topografen, cakepopbakker, ballenjongens, sfeermakers, troonverplaatsers. Kortom…. Flevox blijkt weer van vele markten thuis te zijn en heeft er een mooie Koningsdag van gemaakt.

Flevox treedt weer op in Paradiso

In het jaar dat Flevox 10 jaar bestaat treden ze weer op in Paradiso tijdens de korendagen. Daar waar zoveel grote muzikanten optreden zijn wij ook van de partij. Een geweldig ervaring!
Zaterdag 13 januari om 18.10.